Więc zacznijmy od marynat! Mam do zaproponowania kilka pomysłów:
Zamarynuj ( wybrane przez siebie mięso) na 2 -4 godziny, korzystając z propozycji poniżej:
- PIKANTNA MARYNATA Z LIMONKĄ I IMBIREM - wymieszaj otartą skórkę i sok wycisniety z jednej limonki z łyżeczka drobno posiekanego imbiru, drobno posiekana papryczka chilli i małym pojemnikiem naturalnego jogurtu.
- SŁODKA MARYNATA CHILLI - wymieszaj jedną łyżeczkę słodkiego sosu chilli , dwie łyżki oliwy z oliwek i dwie drobno posiekane dymki cebulki.
- SŁODKA MARYNATA Z CZOSNKIEM I MUSZTARDĄ- wymiesza zmiażdżony ząbek czosnku z dwiema łyżkami oliwy z oliwek , jedną łyżką musztardy Dijon i łyżką miodu.
- SŁODKA GLAZURA Z CHILLI- wymieszaj łyżkę miodu , 3 łyżki oleju, łyżkę octu balsamicznego i szczyptę płatków chilli
- SOS MUSZTARDOWO- POMIDOROWY- wymiesza 2 łyżki oliwy z oliwek , dwie łyżki keczupu pomidorowego i 2 łyżki pełnoziarnistej musztardy.
- SOS Z LIMONKĄ I MIODEM- wymieszaj 3 łyżki oliwy z oliwek z dwiema łyżkami soku z limonki i łyżeczką płynnego miodu.